Pasování prvňáčků na čtenáře

Pasování prvňáčků na čtenáře

31. května 2011 a 14. června v 8.30 a v 10.00 hodin

Tradiční přivítání dětí z prvních tříd v městské knihovně, kde za přítomnosti vládce Písmenkového království složí čtenářské zkoušky a stanou se snad rytíři čtenářského řádu.

Pro žáky ZŠ Komenského a MŠ,ZŠ a PŠ Šafaříkova.

 

Prohlédněte si několik obrázků na našich stránkách


Dnes přišli žáci prvních dvou tříd do naší knihovny, kde byly pro malé čtenáře připraveny úkoly. Ty jim otevřely vstup do rytířského řádu. Kromě pasovacích listů děti obdrželi drobné dárky od rodičů, školy a města. Mnohé obdržely i čtenářský průkaz s roční registrací zdarma.

Stalo se již tradicí, že se prostory Městské knihovny v Hustopečích každoročně začátkem června promění v Písmenkové království a do svého světa pozvou prvňáčky obou hustopečských základních škol. Ani letos to nebyla návštěva jen tak obyčejná. Na všechny děti zde čekaly tři úkoly, připravené králem Knihomolem I, královnou Pohádkou a šaškem Kecálkem, který, jak už to v pohádkách bývá, všechny děti bavil a rozesmál. Po splnění tří úkolů a složení slavnostního slibu byly za zvuku fanfár všechny děti pasovány panem králem do „Rytířského řádu čtenářského“. Na památku na tuto událost si děti odnášely Pasovací list udělený „Královstvím knížek“, spolu s čtenářským průkazem do Městské knihovny na rok zdarma. Slavnostnímu ceremoniálu přihlíželi také rodiče, kteří se tak stali svědky uvedení svých ratolestí do naučného i zábavného světa knih. (D.Hyclová - HL)


Zpět na archiv akcí

Přidat komentář





Obálkami v katalogu knih přispívají:

Vydavatelství CPressKosmasKnižní webKanzelsbergerLibrexPemicKosmasVltava StoresKnihyczDobrovský knihkupectvíČeské knihy

© 2011 Nová reklama. Webová prezentace je navržena s ohledem na pravidla přístupnosti.