Detektivní večer v knihovně

Detektivní večer v knihovně

12. října 2012

Přes tři desítky dětí ze školní družiny při ZŠ Komenského se svou paní vychovatelkou přišly do detektivní školičky Sherlocka Holmese a slečny Marplové, (na kterou se tento večer knihovna proměnila), aby získaly základní dovednosti malých detektivů. Po krátkém úvodu se šly seznámit s místem, které důvěrně znají všichni detektivové i zločinci, na místní policejní stanici. Zde je ochotně provedli policisté, ukázali jim své pracoviště, celu pro zadržené, sejmuli otisky, nakonec si venku děti prohlédly policejní vůz.

Protože se již setmělo, děti si na zpáteční cestu rozsvítily své lampióny. V detektivní školičce každý obdržel průkaz detektiva, kam si během večera zaznamenával své identifikační údaje ? otisky prstů, rtů, stopy atd. Až se vše naučily, řešily ve dvojicích zapeklitý detektivní případ komisaře Vrťapky. Všichni detektivové byli moc šikovní a prokázali své vyšetřovací schopnosti. Doufáme, že se jim večer u nás v knihovně líbil.

Naše poděkování patří policistům z obvodního oddělení v Hustopečích za jejich vstřícnost a ochotu při exkurzi naší skupiny na stanici.

Text: Městská knihovna Hustopeče, foto: Štěpánka Kadlečková

Doplněno o fotogalerii.



Přidat komentář





Obálkami v katalogu knih přispívají:

Vydavatelství CPressKosmasKnižní webKanzelsbergerLibrexPemicKosmasVltava StoresKnihyczDobrovský knihkupectvíČeské knihy

© 2011 Nová reklama. Webová prezentace je navržena s ohledem na pravidla přístupnosti.