Literární kavárna s Alenou Jakoubkovou

Literární kavárna s Alenou Jakoubkovou

20. listopadu v 16 hodin v cukrárně Romance

Se čtenáři besedovala v listopadu Alena Jakoubková.

Jak od nás jistě víte, hostem zářijové Literární kavárny byla Hana Marie Körnerová. Tentokrát pozvání od hustopečské knihovny přijala spisovatelka Alena Jakoubková píšící též pod pseudonymy Anita Pilar a Aliena de Longhe.
Je autorkou několika knih, především pak románů pro ženy. Spisovatelkou na plný úvazek však není, zastává totiž ještě funkci šéfredaktorky jednoho pražského nakladatelství. „Začít psát je strašně těžké, když se do toho jednou pustíte, tak to jde samo, to není ani talent ale spíše dar. Já jsem takové médium mezi těmi příběhy, ty prsty pohybující se po klávesnici si dělají, co chtějí,“ prozradila Jakoubková.
Její poslední knihou je Poslední Tango s Carmen, kterou také hustopečským čtenářům představila, zároveň také přečetla několik úryvků ze své tvorby a odpověděla na několik zvídavých dotazů příchozích. Pravda je taková, že vykrádám příběhy svých přítelkyň, co kdo mi řekne, to použiji do románu. Stejně tak vykrádám svůj život, když si něco vymyslíte, nezní to pravdivě, já se snažím psát tak, aby to bylo ze života, aby se v tom ty čtenářky našly,“ dodala sympatická spisovatelka.
Pořad zpříjemnil čtením poezie bořetický básník Damborský, na úplný závěr poté knihovnice seznámily návštěvníky s knižními novinkami z knihovny. V lednu bude Literární kavárna bez hosta, přesto slibuje zajímavý program.

(Text Š. Kadlečková, foto Městská knihovna)

Doplněna fotogalerie.



Přidat komentář





Obálkami v katalogu knih přispívají:

Vydavatelství CPressKosmasKnižní webKanzelsbergerLibrexPemicKosmasVltava StoresKnihyczDobrovský knihkupectvíČeské knihy

© 2011 Nová reklama. Webová prezentace je navržena s ohledem na pravidla přístupnosti.