OSOBNOST V ZRCADLE PÍSMA

OSOBNOST V ZRCADLE PÍSMA

3. října 2013 v 16 hodin

Přednáška Mgr. Evy Behrové.


VŠICHNI JSME JEDINEČNÍ, MÁME SVŮJ JEDINEČNÝ TALENT I ŽIVOTNÍ  PŘÍBĚH. I V KAŽDÉM PODPISE ČI KRESBĚ SE UKRÝVÁ TAJEMSTVÍ O JEHO AUTOROVI

Veškerá naše činnost je řízena mozkem, tedy i náš rukopis je výsledkem souhry jeho motorických, intelektuálních a emocionálních funkcí. 

PSYCHOLOGIE PÍSMA, je jednou z nejstarších osvědčených psychodiagnostických metod. Jedná se o vědní disciplínu, jež zkoumá vztahy mezi rukopisem a psychickými vlastnostmi pisatele. Prostřednictvím této metody lze poskytnout  komplexní pohled na osobnost člověka: jeho současný psychický stav, způsob myšlení, schopnost chápat a poznávat okolní svět, poměr k realitě či fantazii, tvůrčí schopnosti, volní předpoklady, nadání, vztahy k sobě i okolí, popř. i zdravotní problémy, aj.

Zvláštní postavení grafologie je v tom, že nevyžaduje přítomnost zkoumané osoby.

POMOCÍ GRAFOLOGICKÉHO ROZBORU LZE URČIT:

- základní charakterové vlastnosti osobnosti

- schopnosti a nadání

- typ a způsob myšlení

- pracovní předpoklady, tvůrčí schopnosti

- vztah v soukromých a společenských vztazích

- komunikační předpoklady

- organizační a řídící schopnosti

- předpoklady pro pracovní zařazení

- psychické a zdravotní předpoklady aj.

Grafologie umožňuje orientaci v charakterových vlastnostech a schopnostech lidí (pisatelů) bez jejich přítomnosti. Z písmových znaků třeba i jen v podpise, lze odhalit zápory, ale také pozitivní vlastnosti a dispozice vašich blízkých, partnerů, zaměstnanců, uchazečů o pracovní pozice apod. V  jednáních takto mají možnost získat náskok díky znalostem povah a předpokládaným reakcím osob. Mohou včas zvolit vhodný styl jednání a komunikace podle náročnosti povahového typu osobnosti i dle důležitosti situace.  Získají také prostředek k  hlubšímu sebepoznání a cestě dalšího vývoje vlastní osobnosti.


Přidat komentář





Obálkami v katalogu knih přispívají:

Vydavatelství CPressKosmasKnižní webKanzelsbergerLibrexPemicKosmasVltava StoresKnihyczDobrovský knihkupectvíČeské knihy

© 2011 Nová reklama. Webová prezentace je navržena s ohledem na pravidla přístupnosti.